lampa cu caciula

Radu Jude, singurul roman selectat vreodata in competitia de la Sundance, a obtinut premiul cel mare pentru scurt metraj in competitia internationala.
Lampa cu Caciula, scenariul Florin Lazarescu, regia Radu Jude, produs de Hifilm / Ada Solomon este unul dintre cele 71 de scurt metraje selectate in competitia de la Sundance dintr-un numar de 4.400 de filme.
Acest film a mai castigat marele premiu la Festivalul de la Bilbao, marele premiu pentru scurtmetraj la Festivalul de la Montpellier, premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Trieste, marele premiu Dakino si premiul pentru cel mai bun scurt metraj la festivalul producatorilor independenti de la Constanta.

Update: Premiul de la Sundance si premiul de la Bilbao califica filmul in cursa Oscarurilor pentru scurtmetraj, deci “Lampa cu Caciula” devine dublu nominalizat la Oscarurile pentru scurt metraj.
PS: Proiectele viitoare ale regizorului Radu Jude – scurt metrajele “Testimonial” (scris de Augustina Stanciu si Radu Jude) si “Poveste de Craciun” (scris de Florin Lazarescu) si lung metrajul de debut – “Principii de Viata” (scris de Razvan Radulescu si Alex Baciu) nu au obtinut finantare in urma concursului de proiecte CNC din 2006.

PS: cand eram eu de varsta pustiului, dl. Popovici ne repara televizorul cu lampi, tu’le’n aripa de lampi cu caciula…


About this entry